The international phamrmaceutical company AbbVie had one main priority when building there new office space: Employees should have a healthy environment to work in. To satisfy this demand, the creative studio team developed an innovative office concept providing space for both concentrated work and the exchange of ideas. High technological standards and the ergonomic design of the furniture and fit-out ensure that there is flexibility for the widest-possible variety of work processes.

Just as important for the entire project was the environmental responsibility, and this was confirmed by receiving the BREEAM In-Use rating in Gold.

Client: AbbVie GmbH   Services: Workplace Consultancy, Interior Design, Project Management, BREEAM-Assessment   Team: Julian Schramek, Fernando Guerrero   Size: 2.000 m2   Timeframe: 04/2014 – 12/2014